online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Premijer Forto i ministar Avdić u radnoj posjeti: Ulaganjem u stadion, sportsku dvoranu i igrališta, ulažemo u budućnost Ilijaša

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar kulture i sporta Samir Avdić boravili su u radnoj posjeti Općini Ilijaš. U fokusu sastanka s načelnikom Akifom Fazlićem bili su projekti završetka gradskog stadiona, energetske efikasnosti sportske dvorane i gradnje dva sportska igrališta.

“Ilijaš je Sarajevo, ali imam osjećaj da to neki u proteklom periodu nisu mislili. Ova Vlada je i u prvom dijelu mandata, a i sada pokazala da nam je Ilijaš u fokusu. Rado sarađujemo s Općinom na projektima koji su u korist građana, koji moraju osjetiti da je Vlada KS uz njih. Ovo govorim bez obzira na političke opcije, sve je ovo Sarajevo i želimo da građani to osjete”, kazao je premijer Forto.

Naglasio je kako je namjera ovim projektima djeci Ilijaša omogućiti da se bave amaterskim, odnosno masovnim sportom.

“To je doslovno ulaganje u budućnost Ilijaša”, potcrtao je premijer Forto, dodavši da su projekti u različitim fazama implementacije.

Najavio je i skoru posjetu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Envera Hadžiahmetovića, kako bi se dodatno precizirale aktivnosti na realizaciji ovih projekata, a koje su u njegovom resoru.

Ministar Avdić naveo je da se radi o nastavku dobre prošlogodišnje saradnje s načelnikom Fazlićem i općinskom administracijom.

“Kada je u pitanju Ministarstvo kulture i sporta KS, fokusirani smo na završetak izgradnje gradskog stadiona u Ilijašu, za što ćemo izdvojiti 300.000 KM. Također podržavamo i sve druge projekte koji su bitni za mlađu populaciju i sportska udruženja. Ova posjeta je bila konkretna i efikasna te se nadam da ćemo do kraja godine imati kompletnu implementaciju”, naveo je Avdić.

Načelnik Fazlić izrazio je zadovoljstvo u ime Općine Ilijaš, jer su, kako je rekao, Ministarstvo i Vlada KS u osnovi prihvatili sve projekte s kojima su aplicirali.

“Kroz današnji dogovor realizirat će se praktično sve ono što smo naznačili. Nastojat ćemo da u vrlo kratkom periodu pokrenemo sve projekte”, rekao je načelnik Fazlić.

U njegovoj pratnji premijer Forto i ministar Avdić danas su obišli lokacije na kojima se izvode ili će uskoro biti izvođeni radovi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia