online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnički dom FBiH o dugovanjima prema rudarima koja prelaze 500 miliona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović izjavio je da će se poslanici na sjednici doma izjasniti o Informaciji u vezi sa štrajkom rudara rudnika u Federaciji BiH i njihovim zahtjevima upućenih sa aktuelnog protesta.

– Jutros sam razgovarao s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem i on me je informisao da su sinoć usaglasili gotovo sve tačke koje se tiču zahtjeva Sindikata rudara – rekao je Zaimović.

Kaže da će Predstavnički dom sa svoje strane nastojati doprinijeti rješavanju problema rudara.

– Tačka jedan iz prvobitnih zahtjeva rudara tiče se plaćanja zaostalih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje rudarima koji su prešli 500 miliona KM. To prevazilazi nadležnosti i Vlade i resornog ministra. To je nešto oko čega oni žele da informišu Parlament FBiH kako bi sutra bio odobren program koji će značiti isplatu tih 500 miliona obaveza koje su se nagomilale posljednjih 10, 15 godina. Rudarima se duguju porezi i doprinosi prije svega doprinosi za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje u iznosu od 500 miliona KM. To je nešto s čim Parlament mora biti informisan i u konačnici dati eventualno saglasnost za saniranje tih obaveza – dodao je Zaimović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia