online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Predstavnici Skupštine KS za pomoć povratnicima u RS uručili 200.000 maraka

Kabinet predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo izdvojio je 200.000 KM za podršku održivom povratku u Republiku Srpsku. Ugovore o dodjeli sredstava pojedincima i neprofitnim organizacijama, koji su ispunili uvjete po javnom pozivu uručio je danas predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić.

– Nakon okončane procedure javnog poziva, sredstva u iznosu od 20.000 KM će biti dodijeljena za 11 pojedinaca-povratnika, dok će 180.000 KM biti dodijeljeno za šest pravnih subjekata. Zadovoljstvo nam je jer smo u prilici da pomažemo povratnicima u RS – izjavio je predsjedavajući Okerić ovim povodom.

Izrazio je zadovoljstvo da su se pored udruženja koja su aplicirala na podršku poljoprivrednim projektima i programima, na javni poziv prijavila i dobila sredstva udruženja koja realizuju projekte podrške obrazovanju djece povratničke populacije. 

Istakao je da će Kanton Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima  i ubuduće pomagati povratnicima.

Elmedin Škrebo iz udruženja Međunarodni forum solidarnosti EMAUS,  koje već 16 godina realizuje projekte podrške povratnicima putem ureda u Potočarima u Srebrenici, zahvalio je Skupštini i Vladi KS na kontinuiranoj podršci koju pružaju ovoj populaciji.

Putem javnog poziva Kabineta predsjedavajućeg, ovom udruženju je dodijeljeno 27.000 KM u svrhu opremanja novog doma za majke Srebrenice.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia