online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnici EU uručili Bevandi demarš u vezi s glasanjem BiH u EBRD-u oko sankcija prema Rusiji

Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, uz prisustvo predstavnika osam ambasada država Evropske unije, uručio je danas zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru finansija i trezora Vjekoslavu Bevandi demarš, odnosno stav EU u vezi glasanja o rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj.

“S obzirom na to da je ministar Bevanda guverner BiH u EBRD-u, ambasadori EU su istakli da 1. aprila ističe rok za glasanje o dvije rezolucije EBRD-a koje se odnose na Rusku Federaciju i Bjelorusiju. Kako je istaknuto tokom sastanka rezolucije se odnose na to da EBRD neće provoditi nove operacije/kredite niti tehničku pomoć u Ruskoj Federaciji i Bjelorusiji, a po mogućnosti obustavit će ili otkazati isplatu tranši u već postojećim operacijama za ove države”, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Tokom razgovora o ovim temama Bevanda je upoznao učesnike da ga je za guvernera u EBRD-u imenovalo Vijeće ministara BiH te je ove rezolucije uputio na današnju sjednicu uz prijedlog da se usvoji zaključak kojim se one podržavaju.

Bevanda je naglasio da je saradnja s EBRD-om od izuzetnog značaja za BiH i da je riječ o jednom od kreditora koji finansira milionske projekte na području cijele BiH te da će u okviru svojih nadležnosti i kapaciteta nastojati da se ispune rokovi zadati u EBRD-u.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia