online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predsjedništvo SDP BiH raspustilo organizaciju u Srebrenici

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na hitnoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o raspuštanju Općinske organizacije SDP-a Srebrenica, kao i o isključenju iz partije predsjednika te organizacije Bege Bektića.

Odluka je donesena na osnovu informacija o tome da je Bektić učestvovao u malverzacijama u izbornom procesu u Srebrenici, čime je nepovratno narušio ugled SDP-a u Srebrenici.

– Imajući u vidu činjenicu da je SDP BiH jedan od nosilaca aktivnosti na zaštiti integriteta izbornog procesa, da je predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić svojim djelovanjem grubo povrijedio Statut SDP BiH, prekršio odluke organa SDP BiH, da je osumnjičen za narušavanje i zloupotrebe u izbornom procesu, što je samim indicijama nanijelo nesagledivu političku štetu SDP BiH, da bi provođenje posebnog postupka samo dodatno nanosilo političku štetu SDP BiH i onome što zagovaramo i za šta se borimo, Predsjedništvo SDP BiH je donijelo Odluku o raspuštanju općinske organizacije SDP BiH u Srebrenici i svih njenih organa, te isključenju Bege Bektića iz članstva SDP BiH – navodi se u obrazloženju.

U saopćenju ocjenjuju da su svjesni da će ta odluka teško sprati ljagu sa SDP-a i njenih časnih članova i simpatizera u ovom gradu, te navode da je to tek prvi korak u stvaranju bolje organizacije SDP-a, koja će i dalje raditi u interesu svih građana Srebrenice.

Pozvali su Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine da poništi i ponovno raspiše izbore za načelnika Općine Srebrenica, ukoliko se utvrdi da je Mladen Grujičić glasove i eventualnu izbornu pobjedu osigurao izbornim manipulacijama.

Naglasili su apsolutnu podršku nadležnim organima u provođenju istrage i kažnjavanju svih onih koji su na bilo koji način malverzacijama, zloupotrebama i prevarama uticali na narušavanje integriteta izbornog procesa, bez obzira o kome se radilo, saopćeno iz SDP-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia