online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predsjednici SDA i SDP-a o političkoj krizi

Predstavnici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i Stranke demokratske akcije su u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine održali radno-konsultativni sastanak na temu komuniciranja aktuelne političko sigurnosne situacije u okvirima evropskih institucija.

– Ovo je bila prilika da predstavnici Stranke demokratske akcije budu upoznati sa uspostavljenim koordiniranim zajedničkim djelovanjem Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke na nivou institucija Evropske unije. Preciznije, dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju u Evropskom parlamentu i drugim EU institucijama, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u Bosni i Hercegovini koja više nije prosto politička već i ozbiljna sigurnosna prijetnja – naveli su iz SDP-a.

Istakli su da očekuju konkretan odgovor međunarodne zajednice na trenutnu krizu u Bosni i Hercegovini.

Ostavljajući u ovom trenutku po strani političke razlike, Stranka demokratske akcije kao članica Evropske pučke stranke, pozvana je na otvorenu saradnju po pitanju komuniciranja sa međunarodnim akterima na šta je pozitivno odgovoreno. U SDP-u smatraju da ukoliko sve stranke članice različitih evropskih političkih porodica iskoriste svoje kontakte da komuniciraju poruke u interesu države Bosne i Hercegovine, to će zasigurno rezultirati jasnijom slikom o razmjerama trenutne krize, pozicijama aktera i sigurnosnim izazovima u Bosni i Hercegovini – navode.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia