online slots game malaysia
KulturaVijesti

Poznati kandidati za ovogodišnju nagradu za dječiju knjigu ‘Mali princ’

Selektori za izbor najbolje knjige objavljene u regiji protekle godine obavili su posao i poznate su sve knjige nominirane za najznačajnije regionalno priznanje za dječiju knjigu. Dobitnik regionalne nagrade “Mali princ” bit će poznat na završnoj večeri Međunarodnog dječijeg festivala “Vezeni most”, koja će biti održana u Tuzli 18. oktobra ove godine.  

Nominirani pisci iz Bosne i Hercegovine su Elvira Helać Mekić: “Mačak vegetarijanac i žaba u štiklama” i Edina Šarić: “Primarijus somatopedikus”, Lijepa riječ Tuzla. Selektorica je dr. Vildana Pečenković. 

Nominirani iz Crne Gore su: Aleksandar Obradović: “Zov vode” i Velimir Ralević: “Pjesmaste priče”. Selektor je dr. Draško Došljak. 

Nominirani iz Hrvatske su Jasminka Tihi-Stepanić: “Dan kad sam ubrala cvijet”, Naklada Ljevak, Zagreb 2023. i Morea Baničević: “Izgubljeni gospodin Kovač”, Naklada Ljevak, Zagreb, 2024.. Selektorica je Andrijana Kos Lajtman. 

Iz Srbije su nominirani Branko Stevanović: “Blago nama sa životinjama”, Laguna 2023. i Aleksandar Kocić: “Poštovani ćika Duško”, Vuk Karadžić, 2023.. Selektorica je dr. Danica V. Stolić. 

Osam knjiga svake godine ravnopravno učestvuje u konkurenciji za nagradu “Mali princ”, koja se svake godine dodjeljuje na završnoj festivalskoj priredbi.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia