online slots game malaysia
Sarajevo

Poznati dobitnici Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Gradsko vijeće Sarajeva donijelo je odluku da „Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva“ u 2022. godini bude dodijeljena prof. Rifatu Škrijelju, prim.dr. Željku Leru te Privrednom društvu “Alternativa“. 

Odluka o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva donesena je danas na sjednici Gradskog vijeća a prema Poslovniku i odlukama o uslovima i načinu dodjele, sjednica je bila zatvorena za javnost.

Tajnim glasanjem je odlučeno da Šestoaprilska nagrada bude dodijeljena prof.dr. Rifatu Škrijelju za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja, a prim.dr. Željku Leru za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Također je odlučeno da Privredno društvo za promet i usluge „Alternativa“ d.o.o. Sarajevo dobije Šestoaprilsku nagradu za doprinos u oblasti privrede.

Na sjednici je usvojena i Odluka o dodjeli nagrade “Graham Bamford“ Nerminu-Beli Sukiću, posthumno.

Dobitnici Šestoaprilske nagrade će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica i predsjedavajući Gradskog vijeća na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Sarajeva – 6. aprila.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia