online slots game malaysia
Sarajevo

Povučen Prijedlog o podizanju spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović na današnjoj sjednici upoznao je prisutne da je Komisija za spomenike Gradskog vijeća, kao ovlašteni predlagač, povukla Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o podizanju spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću, zbog čega Prijedlog nije uvršten u dnevni red današnje sjednice.

Na početku sjednice, prilikom razmatranja prethodnih pitanja, predsjedavajući Ademović upoznao je prisutne da su na Prijedlog Statuta Grada Sarajeva, koji je sadržan u predloženom dnevnom redu današnje sjednice, uloženi amandmani.

S obzirom da se, u skladu sa Poslovnikom Gradskog vijeća, amandmani ne mogu razmatrati na sjednici Gradskog vijeća prije isteka roka od 14 dana, nakon što su podneseni, Komisija za Statut i akte je, kao ovlašteni predlagač, zatražila da se odgodi razmatranje Prijedloga Statuta Grada Sarajeva do okončanja poslovničke procedure, a što je Gradsko vijeće i prihvatilo. Tako se razmatranje Prijedloga Statuta Grada Sarajeva očekuje na narednoj sjednici Gradskog vijeća.

Razmotren je i usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za 1. januar – 30. septembar 2022. godine, a zatim su, nakon široke diskusije, usvojene Izmjene i dopune budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu, kako su predložene i dopunjene rješenjima iz prihvaćenih amandmana.

Nakon detaljnog obrazloženja gradonačelnice Karić, Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2023. godinu (od 22.258.353 KM) te Nacrt odluke o izvršavanju budžeta su, usvajanjem zaključaka Gradskog vijeća, upućeni u javnu raspravu do 11. decembra.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia