online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Povodom Dana nezavisnosti BiH čelnici Kantona Sarajevo uputili čestitku svim građanima BiH

U povodu  1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine čelnici Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo te zastupnici i ministri, uputili su čestitku svim građanima BiH.

– Naša domovina Bosna i Hercegovina slavi 30 godina svoje nezavisnosti. Od tog 1. marta 1992. godine, kada je većina njenih građana izrazila volju i potrebu da živi u slobodnoj i nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini, i danas traje i stalna borba za njeno očuvanje i napredak – navodi se u čestitki.

Kako je istaknuto najteža borba, od agresije  i pretenzija susjednih država, ostala je iza nas uz brojne žrtve, etničko čišćenje i ogromno razaranje svih njenih i kulturnih, duhovnih i materijalnih resursa.

Potpisivanjem mirovnog sporazuma 1995. godine značilo je prekid oružanih borbi i početak fizičke obnove , ali i nastavak borbe za državu drugim sredstvima jer aspiracije i podrivanje njene državnosti i nezavisnosti  nisu ni do danas prestale.

Danas svečano i ponosno obilježavamo ovaj dan svjesni da moramo svi, njeni narodi i građani, zajedno graditi i čuvati svoju državu, činiti je svakim danom ekonomski i politički jačom uz poštivanje   međunarodnih standarda i ljudskih prava svih Bosanaca i Hercegovaca. Sretan Vam 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, navodi se u čestitki koju su uputili predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, dopredsjedavajući Danijela Kristić, Smiljana Viteškić i Vibor Handžić, premijer KS Edin Forto, ministri u Vladi KS i zastupnici u Skupštini KS, prenosi Služba za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia