online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Potraga za radnikom 15. dan

Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (FUCZ) podijeljeni u dva tima s čamcima i potrebnom opremom, nastavili su potragu za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je sa još jednim radnikom 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su 11. novembra pronašli u rijeci Bosni, a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena te će timovi pretraživati lijevu i desnu obalu rijeke Bosne, a današnja potraga obuhvatit će područje nizvodno od mjesta nesreće prema Žepču.

Tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke i danas će se priključiti potrazi pa je i dio ronilaca Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ) pripravno na terenu u zoni potrage u slučaju da sonar identificira obrise u vodi koji mogu ukazivati da se tu nalazi tijelo nastradalog radnika.

Osim FUCZ i tima Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH, u potragu su i danas uključeni pripadnici Civilne zaštite Žepče, te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske te radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

Iako je pad vodostaja stvorio uvjete za bolji vizuelni pregled i mogućnost detaljnije pretrage, potragu otežava hladno vrijeme, hladna i mutna voda te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia