online slots game malaysia
Sarajevo

Potpisane izmjene Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja, osnovnog odgoja i obrazovanja u KS

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Saudin Sivro potpisali su danas izmjene Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja, osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Kako je poručio premijer Forto nakon potpisivanja, samo s ulaganjem u obrazovanje imamo budućnost.

Potpisivanju je prisustvovala ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović, koja je objasnila da se u toku pregovora sa Sindikatom srednjeg obrazovanja nastojalo ujednačiti prava radnika u srednjem, predškolskom i osnovnom obrazovanju.

“To smo i postigli u velikom obimu, ali smo primijetili da se još jednom trebamo vratiti na Kolektivni ugovor za predškolsko i osnovno obrazovanje, da to ujednačavanje stvarno bude povoljno i pravedno. Stoga je Vlada pokrenula inicijativu, a Samostalni sindikat predškolskog i osnovnog obrazovanja je prihvatio predložene izmjene važećeg Kolektivnog ugovora. Zadovoljni smo postignutim poboljšanjima, a koja se posebno tretirala otežane uslova rada”, navela je ministrica Hota-Muminović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia