online slots game malaysia
BiznisBosna i HercegovinaVijesti

Potpisan ugovor o izgradnji dionice koridora V-c Tarčin-Konjic

Ugovor o izgradnji autoceste na dionici Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, LOT 1, Tarčin – ulaz u tunel Ivan, potpisan je u ponedjeljak u Mostaru, a ugovor je vrijedan 77.903.313 eura.

Dužina dionice je 4,9 kilometara, a sredstva za izgradnju osigurana su putem Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnih grant sredstava WBIF-a (sredstva EU) u visini od 11,7 milijuna eura.

Predviđeni rok izgradnje je 20 mjeseci, a radovi počinju sutra.

Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor, i Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalt d.o.o. uime konzorcija izvođača radova Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i Granit AD Skopje, te federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić u svojstvu svjedoka JP Autoceste FBiH i Almedin Husomanović u svojstvu svjedoka ispred konzorcija izvođača.

U izjavi za medije direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić istaknuo je kako se radi o osmom potpisanom ugovoru nakon što je usvojen novi zakon o akcizama i nakon što su potvrđene izmjene i dopune prostornog plana sa specijalnim obilježjima za koridor V-c.

Na upit novinara kada se može očekivati da Mostar bude spojen autocestom, Terzić je odgovorio da je rok izgradnje južnog dijela prometnice, nakon što se odabere izvođač za tunel Kvanj, tri godine, dok je šest godina rok za završetak tunela Prenj i ostalih dionica sjeverno od Mostara.

Direktor Euroasfalta d.o.o. Hamed Ramić istaknuo je kako će se na poddionici Tarčin – ulaz u tunel Ivan graditi dva velika i zahtjevna objekta – vijadukt Raštelica 1 i vijadukt Raštelica 2, jedan će biti dug 518 metara, drugi 620 metara, zatim odmorište te lokalna infrastruktura.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić naglasio je kako danas potpisani ugovor neće biti posljednji, te je za kraj ove i početak nove godine najavio potpisivanje novih ugovora kojima će biti obuhvaćene sve dionice koridora V-c i dionice koje se vežu za koridor.

– U BiH trenutno imamo 105 kilometara autoceste, trenutno se radi oko 40 kilometara, a za dva mjeseca u promet će se pustiti dionica od 11 kilometara. Realno je očekivati završetak radova na autocesti 2027. godine – dodao je ministar Lasić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia