online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Fakuteta za javnu upravu

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo, prof.dr. Darja Softić Kadenić i dekan Fakulteta za upravu, prof.dr. Emir Tahirović potpisali su jučer Sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo i Fakulteta za javnu upravu, koji je pridružena članica Univerziteta u Sarajevu.


Ove dvije institucije opredijelile su se za formalnu saradnju koja prati eurointegracijski put Bosne i Hercegovine i savremene trendove u razvoju javne uprave.


Saradnja je usmjerena ka osmišljavanju i realizaciji projekata i aktivnosti koji se tiču unapređenja kvaliteta javne uprave u Kantonu Sarajevo.
Ideja je pokretanje novih projekata i uspješnija realizacija postojećih projekata i istraživanja u oblasti javne uprave. U tu svrhu, prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji, potpisan je i Aneks 1 Sporazuma, čiji predmet jeste i prvi zajednički projekt “Unapređenje sistema evidentiranja i analize rezultata upravnih postupaka“ na nivou Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia