online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan sporazum o sanaciji pet dječijih igrališta u Novom Sarajevu

 Djeca i mladi s područja Novog Sarajeva dobit će moderne površine za igru. Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor KJKP Park Adis Bešlić potpisali su Sporazum o investicionom održavanju dječijih igrališta, parkova i zelenih površina u Novom Sarajevu.

Nakon iskazanih potreba građana nekoliko novosarajevskih mjesnih zajednica Služba za investicije i zaštitu okoliša utvrdila je da postoji potreba za investicionim održavanjem pet dječijih igrališta i rekonstrukcijom dva postojeća parka.

Ovim projektom izvršit će se sanacija dječijih igrališta na sljedećim lokalitetima: MZ Donji Velešići – ul. Muhameda ef. Pandže 4D, MZ Gornji Velešići – ul. Muhameda ef. Pandže 401-405, MZ Pofalići 2 – ul. Humska kod br.630, MZ Kovačići – ul.Nevesinjska kod br.21, MZ Gornji Kovačići – ul.Radnička do br.110.

Predviđena je i rekonstrukcija Parka penzionera na Malti i Parka zaljubljenih na Čengić vili. Za realizaciju ovih aktivnosti koristit će se projekat koji je radio Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

Općinski načelnik Hasan Tanović izrazio je zadovoljstvo jer će ova saradnja najviše koristiti djeci i mladima. 

– Posebno smo sretni zbog toga zato što ovim sporazumom gradimo pet manjih dječijih parkova u Mjesnim zajednicama Donji i Gornji Velešići, Pofalići 2, Kovačići i Gornji Kovačići. Nadam se da će građani i građanke, naši najmlađi sugrađani uživati – rekao je Tanović.

Iz KJKP Park kažu kako ih raduje saradnja i činjenica da jedinica lokalne samouprave ulaže veća investiciona sredstva za dječija igrališta koja su često na meti vandala. 

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 KM, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia