online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan Memorandum za centralizaciju javnih nabavki u KS

Vlada Kantona Sarajevo i Američka agencija za međunarodni razvoj u Bosni i Hercegovini – USAID BiH potpisali su Memorandum o razumijevanju za realizaciju Projekta E-uprava, kojim se utvrđuje međusobna saradnja na kreiranju pravnog i institucionalnog okvira za centralizaciju javnih nabavki u Kantonu Sarajevo.

Utvrđeni su zajednički pravci djelovanja u ovim procesima, uspostavljanje veće odgovornosti i integriteta ugovornih organa i ponuđača u postupku javnih nabavki, kreiranje bolje i kvalitetnije uprave, te približavanje javnih usluga građanima.

“Javne nabavke su glavno polje za koruptivno djelovanje, ali i glavna prepreka za brz i efikasan javni sektor, za javne radove i ulaganja. Bolje upravljanje i jačanje kontrole javnih nabavki smanjuju korupciju i otvaraju vrata investicijama, a time i ubrzavaju privredni rast”, poručio je premijer Forto sa današnjeg skupa.

Unapređenje pravnog okvira za javne nabavke, stvaranje preduslova za efikasnije trošenje budžetskih sredstava u Kantonu Sarajevo, uz unapređenje procedura i postupaka organa javne uprave kroz digitalizaciju su takođe neke od odrednica daljeg djelovanja potpisnika ovog Memoranduma, saopćeno je iz Službe za pres i protokol KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia