online slots game malaysia
Vijesti

Postojeći zakon o PDV-u na doniranu hranu demotivira kompanije jer plaćaju 17% poreza: Prijedlog zakona o ukidanju PDV-a pripremljen

Prijedlog zakona o ukidanju PDV-a na doniranu hranu je pripremljen i čeka formiranje zakonodavne vlasti na državnom nivou kako bi bio upućen u proceduru. Do tada se kroz inicijativu “Niko gladan niko sam”, priprema prijedlog pratećih dokumenata koje bi spriječile eventualnu zloupotrebu tog zakona kako bi donirana hrana došla do onih kojima je namijenjena.

Niko gladan, niko sam“ inicijativa pokrenuta je u aprilu 2022. godine kako bi se prekinula praksa bacanja viškova hrane, dok s druge strane mnogi sugrađani gladuju. Postojeći zakon demotivira kompanije da doniraju hranu, jer na humanost plaćaju 17% poreza.

Predstavljen je dokument koji govori o moralnim principima i radu organizacija civilnog društva, neformalnih grupa i pojedinaca koji se bave humanitarnih radom. Cilj je spriječiti zloupotrebe, vratiti povjerenje u filantropiju i riješiti problem gladnih. No to će biti moguće tek ako parlamentarci konačno podrže inicijativu pokrenutu prije skoro godinu dana

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia