online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Postavlja se prvi sloj asfalta na novom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića

Počelo je postavljanje prvog sloja asfalta na novoizgrađenom kružnom toku u ulici Džemala Bijedića, koji spaja ulicu Ive Andrića, Džemala Bijedića i IX transverzalu.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas radove. Nakon što se završi postavljanje prvog sloja asfalta, uslijedit će radovi na postavljanju nove rasvjete, uređenju humusa i radovi na trotoarima, kako bi sve bilo spremno za završni sloj asfaltiranja i završetak radova, o čijem ćemo terminu javnost blagovremeno obavijestiti.

Ovaj kružni tok je još jedan veliki projekt Ministarstva saobraćaja koji će činiti veliku cjelinu: od Grasa do autoputa.

Šta je izgrađeno u toj cjelini?

Proširena je saobraćajanica u ulici Džemala Bijedića sa dvije na četiri trake, izgrađen kružni tok na tom dijelu, kao i kružni tok kod Grasa. Izgrađen je most. Gradi se saobraćajnica sa četiri trake koja spaja IX transverzalu i Autoput, kao i kružni tok na IX transverzali.

“Svi ovi projekti zajedno čine jednu cjelinu koja će rasteriti gužve i omogućiti kvalitetniju povezanost sa autoputem i unaprijediti kvalitet života. Na svim navedenim projektima bilo je mnogo izazova, jedan po jedan projekt smo završavali, tako da će cjelina od Grasa do Autoputa u potpunosti biti u ovoj godini biti na raspolaganju svim građanima”, istakao je ministar Šteta.

1.7 3 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia