online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Poslanici PSBiH nisu prihvatili izmjene predloženog dnevnog reda

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu prihvatili da se u dnevni red sjednice uvrsti zaključak u okviru kojeg bi se poslanici odredili prema Evropskom danu sjećanja na žrtve totalnih režima i regulirali obilježavanje tog dana.

Također poslanici nisu prihvatili da se u dnevni red uvrsti inicijativa poslanika Naše stranke Damira Arnauta kojom se od Vijeća ministara BiH traži da se u roku od 10 dana provede procedura prema Republici Hrvatskoj kako bi se omogućio promet učenika preko graničnog prijelaza Gabela.

Poslanik Naše stranke Predrag Kojović zatražio je da se poslanici danas izjasne o inicijativi kojom se od Vijeća ministara traži da u roku od 10 dana otpočne koordinaciju s nadležnim tijelima s ciljem omogućavanja izučavanja nacionalne grupe predmeta za sve učenike u cijeloj BiH, ali ni to nije dobilo poslaničku podršku.

Time je dnevni red ostao kako je i predložen te će se poslanici izjašnjavati o nekoliko zakonskih rješenja među kojima je i pitanje javnih nabavki, sigurnosti u saobraćaju, pitanja prava potrošača i prekršaji.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia