online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Poslanici BiH odgodili imenovanje članova Vijeća RAK-a

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uputio je Kolegiju Doma na usaglašavanje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, koji je predložilo  Vijeće ministara BiH jer nije dobio potrebnu entitetsku većinu glasova poslanika iz Republike Srpske.

Iz istog razloga na usaglašavanje Kolegiju upućen je i Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić, a koji je razmatran u prvom čitanju. 

Predstavnički dom je prihvatio zahtjev poslanika iz Kluba poslanika SDA za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost po hitnom postupku, ali prilikom glasanja o samom zakonu nije bilo potrebne entitetske većine iz RS te je upućen Kolegiju na usaglašavanje.

Prihvaćen je zahtjev poslanika SDP-a Nermina Nikšića, Saše Magazinovića, Nade Mladine i Zukana Heleza za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija BiH po hitnom postupku, ali je i ovaj zakon zbog nedostatka entitetske većine upućen Kolegiju na usaglašavanje.

U vezi sa Prijedlogom odluke o imenovanju Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH, odlučeno je da se izjašnjavanje odgodi i prijedlog odluke vrati Vijeću ministara BiH, odnosno Ministarstvu komunikacija i prometa BiH radi razmatranja ispunjavanja određenih zakonskih uvjeta.

Predstavnički dom je imenovao članove Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa Bosne i Hercegovine i to Elvira Lemeša iz bošnjačkog, Valentine Rupčić iz hrvatskog, Rajka Radovanovića iz srpskog naroda, te Slavka Roliha iz reda ostalih.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia