online slots game malaysia
Vijesti

Porodica Kičina u svom novom domu, a općina Stari Grad pomogla u izgradnji

Sve je ovo naš narod i ne možemo ostati nijemi na njihove nevolje, poručio je načelnik Hadžibajrić prilikom primopredaje ključeva, prenosi AA.

Još jedno obećanje je ispunjeno i još jedna porodica je stambeno zbrinuta. Nermin Kičina, njegova supruga Esada i trogodišnja kćerka Nermina od danas imaju svoj vlastiti krov nad glavom i nisu više među ugroženim i nezbrinutim porodicama kojima prijeti izlazak na ulicu.

Djevojčica Nermina ima odstupanja u razvoju i probleme psihomotorike, ne hoda i ne govori.

Prije nekoliko mjeseci obratili su se za pomoć načelniku Ibrahimu Hadžibajriću koji je odlučio odmah reagovati. Sekretarka organa državne službe Alma Destanović stupila je u kontakt sa humanitarnim udruženjem “Oslonac” koji se bave ovom problematikom i našla najbolje rješenje za njih. Općina Stari Grad Sarajevo izdvojila je 20.000 KM za izgradnju kuće za porodicu Kičina, Općina Tešanj sufinansirala je sa 6.000 KM, a NHU “Oslonac”, koji je bio i nosilac projekta, izdvojio je 4.000 KM. Za nepuna dva mjeseca kuća je sagrađena i Nermin, Esada i Nermina su doživotno zbrinuti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia