online slots game malaysia
Sarajevo

Ponovo u funkciji Punkt Hitne pomoći Stari Grad

Punkt Hitne pomoći Stari Grad, koji se nalazi u ulici Tekija čikma, ponovo je u funkciji nakon što je privremeno bio zatvoren usljed kvara na kanalizacionoj mreži. Zbog dotrajalosti kanalizacionih instalacija u zgradi, došlo je do začepljenja i kvara koji se morao sanirati da bi se osigurao neometan rad punkta. Općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić je naložio nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove da se ovaj kvar hitno sanira kako bi građani što prije imali neophodnu uslugu.

Radovi su završeni početkom sedmice, a punkt je od sinoć ponovo u funkciji. Općina Stari Grad je sanaciju kvara finansirala iznosom od 5.700 KM.

Podsjećamo, u augustu prošle godine, na inicijativu općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića, otvoren je punkt Hitne pomoći u Starom Gradu s ciljem brže medicinske intervencije i pomoći građanima. Medicinski punkt nalazi se u blizini Općine Stari Grad, te ima osiguran ulaz iz ulice Tekija čikma, kao i iz ulice Obala Kulina bana 24. Riječ je o općinskom prostoru koji je adaptiran i dodijeljen za rad Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS.

Punkt Hitne pomoći djeluje na način da građani pozive prema Hitnoj pomoći i dalje upućuju u jedinstveni dispečerski centar (124), odakle se prosljeđuju prema ekipi u ovom punktu ukoliko se radi o intervenciji u Starom Gradu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia