online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSarajevoVijesti

VIDEO/Polis: Nikšić na mobitelu pokazivao ko je kako glasao za delegate u Domu naroda BiH

Ko su budući ministri? Da li Osmorka ima dovoljan broj delegata kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije? Hoće li SNSD pristati na principe djelovanja potpisane sa HDZ-om? Ko će biti predsjednik Vlade Kantona Sarajevo, a ko premijer Federacije?

Ovo su samo neka od pitanja čije smo odgovore tražili od našeg sagovornika. Gost večerašnjeg izdanja emisije Polis bio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Nakon što je SNSD danas dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanik u NSRS-u, Nebojša Vukanović, uputio je određene optužbe Nikšiću, a i SDP-u kao stranci. Osvrćući se na taj događaj, Nikšić je rekao sljedeće:

Da budem potpuno jasan, mi nismo draga srca glasali za opoziciju u RS-u, i pokazalo se da je ona nejedinstvena, pokazalo se da se oni ne mogu međusobno dogovoriti. Nije normalno da od dvije liste opozicije, jedna dobije 16 glasova, a druga 11 i da jedan bude nevažeći. Kad saberete to, to je ravno 28 glasova, sa dva glasa SDP-a i jednim glasom SDA. Pošto sam znao s kim imamo posla, mi smo se osigurali i imamo dokaze za koga su glasali zastupnici SDP-a. Nikad na televiziju ne nosim mobitel, ali evo sada pogledajte dokaz. Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla. Bilo bi dobro da sada postavimo pitanje svima onima zabrinutima u Sarajevu, koji su ovih dana prozivali, vrijeđali zastupnike SDP-a, Vojina Mijatovića, pa i mene. Mi smo pozivali opoziciju, znajući za ovo, da oni glasaju za naše kandidate. Mi smo opet na sebe preuzeli i donijeli odluku, pogazili neke principe“, rekao je Nikšić.

Nikšić je dao svoj komentar i na dešavanja kojima je bila popraćena konstituirajuća sjednica Parlamenta Federacije, gdje je dosadašnji predsjedavajući, Imamović, napustio sjednicu, a osim njega, to je učinilo i nekako zastupnika SDA-a.

Već viđeno. Naravno, ja razumijem da se oni teško mire sa nepoznatom situacijom. Njima je nepoznato da idu u opoziciju, a prirodno je da se čovjek plaši nepoznatog. Mi smo bili i opozicija i vlast, tako da mogu reći da se ne trebaju ničega plašiti. Komotnije je biti opozicija, nego vlast. Istina je da ostajete bez određenog broja kadrova. Ja razumijem da će i iz opozicije, SDA nastojati blokirati rad vlasti, ali se isto tako potajno nadam, zbog toga što stalno pričaju o interesu države, da će sve one projekte od interese za državu, zaista podržavati“, rekao je Nikšić.

4 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia