online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Pogrebno preduzeće „Pokop“ će ove godine proširiti groblje Vlakovo i osigurati novih 2600 grobnih mjesta

Vlada Kantona Sarajevo je za projekat proširenja osigurala 700 000, a za uređenje milion maraka. Pokop će finansirati projekat proširenja sa 900 000 maraka.

Počelo je proširenje i uređenje Aleje veterana na groblju Vlakovo koje zajedno finansiraju Pokop i Vlada KS.

Groblje Vlakovo je jedino perspektivno groblje u Kantonu Sarajevo, jer postojećom infrastrukturom i raspoloživoću zemljišta zadovoljava neophodne preduslove za pružanje kvalitetnih pogrebnih usluga. Cijena jednog grobnog mjesta na groblju Vlakovo iznosi 46,80 maraka. Preduzeće Pokop je omogućilo i rezervaciju grobnog mjesta koja iznosi 1170 maraka.

Preduzeće „Pokop“ planira u toku ove godine proširiti kompleks groblja Vlakovo sa novih dvadeset grobnih polja na kojima će biti 2600 grobnih mjesta. Za proširenje groblja Vlakovo, Pokop je otkupio 24 000 kvadrata zemljišta. Vlada Kantona Sarajevo je za projekat proširenja osigurala 700 000 maraka.

Povezat ćemo infrastrukturu groblja jer ovaj pojas koji otkupljujemo zemljišta nam malo razdvaja groblje. Osiguraćemo dovoljno mjesta za ukop. Poboljšaćemo kvalitet usluge koju mi pružamo komunalne i ono što je jako važno, zadovoljićemo potrebe našeg stanovništva, naših građana za eventualnim rezervacijama, za kupovinom grobnih mjesta i naravno za redovan ukop, jer nam ovih 24 000 kvadrata služi isključivo za klasičan, redovan ukop, kazao je v.d. direktor KJKP “Pokop” Nedžad Holjan. 

Također, za izgradnju proširenog dijela groblja Vlakovo, Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila milion, dok će preduzeće Pokop izdvojiti još 900 000 maraka. Holjan kaže da je u toku i proširenje Aleje veterana. Vlada Kantona Sarajevo je planirala 500 000 maraka, dok će Pokop izdvojiti još 350 000 maraka.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia