online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Pogledajte video Fonda memorijala KS povodom 30 godina od osnivanja Armije RBiH

Povodom 15. aprila i 30. godina od osnivanja Armije RBiH Fond Memorijala producirao je video kojim čuva sjećanje i uspomenu na časne i hrabre vojnike jedine zvanične i legitimne oružane snage međunarodno priznate i suverene Republike Bosne i Hercegovine.
Službeno osnovana 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne odbrane BiH i organiziranih dobrovoljaca, Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila odgovor na velikosrpsku agresiju. Nastala je iz potrebe da se brani, a ne da napada i da osvaja. Sa Armijom RBiH naša zemlja je po prvi put dobila svoju vojsku. Vojnu silu koja će braniti suverenitet i integritet BiH i sve njene građane. To je bila borba za opstanak, za slobodu, za istinu, a protiv fašizma.


„Pod zastavom sa zlatnim ljiljanima, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, borili su se pripadnici svih bosanskohercegovačkih naroda i upravo su multietnički sastavi jedinica jedno od glavnih obilježja Armije RBiH. Opstankom Bosne i Hercegovine Armija RBiH je izvojevala svoju najveću pobjedu.” – poručili su iz Fonda Memorijala.
Video je dio projekta ekranizacije 111 značajnih datuma, događaja i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, simboličnog naziva „Dokumentarna memorija“ čiji je osnovni cilj da mlađim generacijama, ali i svima ostalima, putem kratkih, informativnih video sadržaja približi i pojasni ključne događaje i ličnosti iz naše nedavne povijesti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia