online slots game malaysia
KulturaSarajevo

Podrška radu kulturno-umjetničkih društava

Načelnik Srđan Mandić je potpisao ugovore sa predstavnicima Ansambla narodnih igara i pjesama „Kolo bosansko“, KUD „Seljo“, KUD „Željezničar“, i KUD „Proleter“. Na osnovu ugovora društvima će biti isplaćen iznos od po 5.000 KM. Općina Centar Sarajevo dodjeljuje ova finansijska sredstva kulturno-umjetničkim društvima s ciljem podrške u radu i realizaciji programskih aktivnosti na očuvanju kulturne baštine.

– Čast mi je i zadovoljstvo da unaprijedimo našu saradnju. Srećom vrijeme pandemije je iza nas tako da ćemo kao jedinica lokalne samouprave moći organizovati više manifestacija za naše građane na kojima mogu učestvovati i ansambli vaših društava. Također će vaša društva imati aktivno učešće i u projektima međuopćinske i gradske saradnje, kao i prilikom  bratimljenja sa drugim općinama i gradovima u regiji i Evropi, kazao je načelnik Mandić tokom današnjeg potpisivanja ugovora.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i direktori i predstavnici osnovnih škola sa teritorije općine Centar. Razlog njihovog prisustva je novi vid saradnje kulturno-umjetničkih društava i osnovnih škola.

– Sa današnjim potpisivanjem ugovora nastavljamo višegodišnju praksu finansijske podrške kulturno-umjetničkim društvima. Novina od ove godine je da će ova društva dio svojih aktivnosti planirati i realizovati u osnovnim školama Centra kroz angažman i učešće u radu školskih folklornih sekcija, objasnila je Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

Predstavnici društava su se zahvalili na pomoći Općine Centar i istakli su značaj podrške za dodatni angažman mladih članova ansambala ovih društava te da će biti poseban izazov raditi sa djecom osnovnoškolskog uzrasta, jer su oni da sada imali srednjoškolce kao najmlađe članove kulturno-umjetničkih društava.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia