online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Podignuta optužnica zbog nedozvoljenog prometa akcizne robe-cigareta i duhana veće vrijednosti

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Nermina Ahmetspahića, rođenog 1979. godine, ranije osuđivanog, državljanina BiH. 

Prema navodima optužnice, Ahmetspahić se tereti da se, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno bavio nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, odnosno, u namjeri dalje prodaje, nezakonito nabavio i držao cigarete i duhan veće vrijednosti u porodičnoj kući, a za koju akciznu robu nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, odnosno koji nisu bili obilježeni akciznim markicama.

Prilikom izvršenih pretresa pronađene su cigarete u ukupnoj količini od 1.420 pakli raznih marki i proizvođača i sitno rezani duhan u količini od 90 kg. 

Optuženi se tereti da je nezakonito pokušao staviti u promet proizvode, koji nisu obilježeni kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, čime je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia