online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počinje protivepidemijska desinsekcija na području općine Centar

Na području općine Centar Sarajevo JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u narednim noćima, počevši od 19.06.2024. godine provesti dezinsekciju ove lokalne zajednice kako je navedeno u obavještenju nadležne ustanove.

-Na osnovu dopisa Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo od 13.06.2024. u kojem se navodi da je na području opština Stari Grad i Centar, u užem gradskom jezgru primjećena pojava žohara, obavještavamo vas da je JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pokrenuo aktivnosti na provođenju dezinsekcije na predmetnim lokacijama.

S tim u vezi, na osnovu rezultata izviđanja terena stručnog tima JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koje će biti obavljene 18.06.2024.g. u kasnim večernjim i 19.06.2024.g. u ranim jutarnjim satima, na području od Vijećnice do Koševskog potoka.

Nakon toga, zbog vremenskih prilika koje nas očekuju u narednim danima, operativne aktivnosti dezinsekcije (I faza) će se provesti u noćima 19.06./20.06., 20.06./21.06. i 21.06./22 .06.2024.g. na mjestima gdje je infestacija žoharima prisutna.

Dezinsekciju će provoditi stručni timovi JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, kada je frekvencija kretanja stanovništva i turista minimalna. Tokom izvođenja će se koristiti manuelne i električne pumpe različitog kapaciteta kao i motorne prskalice za zaprašivanje prostora. Izvršit će se detaljna dezinsekcija propisnim sredstvima navedenih javnih prostora, s tim da će se obratiti posebna pažnja na ,,kritične tačke”, odnosno mjesta na kojima je primjećeno veće prisustvo žohara. Uposlenici Zavoda će na licu mjesta posjedovati službene legitimacije i iskaznice, te će koristiti obilježena službena vozila.

Po završetku svih aktivnosti bit će sačinjen izvještaj sa zaključcima i preporukama za dalje postupanje u svrhu preventivnog djelovanja i zaštite zdravlja naših građana, a s ciljem da se u budućnosti izbjegnu slične situacije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia