online slots game malaysia
Sarajevo

Počinje ambijentalno uređenje Velikog polja na Igmanu

Povodom održavanja 53. evropskog takmičenja šumara u nordijskim disciplinama (EFNS) Sarajevo 2023, koje će biti održano od 5. do 11. februara 2023. na Velikom polju na Igmanu, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo finansira obnovu tehničke baze, strelišta, kao i ski staze za biathlon.

S ciljem dodatnog uređenja tih olimpijskih sadržaja i njihove zaštite i očuvanja, ministar privrede KS Adnan Delić potpisao je danas sa direktorom preduzeća “Sarajevo-šume” Samirom Omerovićem sporazum o sufinansiranju ambijentalnog uređenja Velikog polja na Igmanu.

Delić je naveo da to uređenje, osim estetske funkcije, ima i ulogu zaštite staze i lokaliteta Velikog polja ogradom, a planirani su i sadržaji koji će biti korišteni tokom ljeta.

Omerović je pojasnio da će biti postavljeno sedam nadstrešnica sa klupama i stolovima, 20 info panela na uzvišenjima iznad svake raskrsnice na biathlon stazama, 20 korpi za otpatke, te uređen amfiteatar i postavljene drvene ograde.

Uz ambijentalno uređenje, preduzeće “Sarajevo-šume” radit će i na čišćenju nakupljenog anorganskog otpada na širem području Velikog polja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia