online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Početak radova na energetskom unaprijeđenju još tri javna objekta u BiH

Počeli su radovi na energetskom unaprijeđenju još tri javna objekta u Bosni i Hercegovini, koji se izvode u okviru UNDP-ovog projekta “Povećanje ulaganja u javne objekte sa niskom emisijom ugljika” kojeg finansira Zeleni klimatski fond (Green Climate Fund – GCF).

Ustanove za obrazovanje u Doboju i Petrovu (JU OŠ “Desanka Maksimović”, Ostružnja, Javna predškolska ustanova “Majke Jugovića” u Doboju, te JU OŠ “Sveti Sava”, Sočkovac, Petrovo), će dobiti bolju toplotnu (termo-fasadu) i krovnu izolaciju, nove prozore i vrata, kao i unapređen sistema grijanja. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 740,000 BAM, od čega je 80% osigurao Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, a preostala sredstva UNDP kroz ovaj projekt.

Korištenjem čistih energenata za grijanje će doprinijeti smanjenju zagađenja i emisija CO2 za 375t na godišnjem nivou, što je i glavni cilj ovog projekta. Pored toga, po završetku radova, ove ustanove će imati višestruke koristi, uključujuči bolje uslove za rad i boravak svih korisnika i korisnica, učenika i učenica, nastavnog i drugog osoblja, djece koja pohađaju vrtić, kao i manju potrošnju energije za grijanje što će dovesti do značajnih ušteda.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia