online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Početak izgradnje Sarajevske obilaznice, LOT-3B vrijednosti 21 milion

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur sa direktorom Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem i direktorom izvođača radova Euro-Asfalt d.o.o. Hamedom Ramićem ozvaničio je danas početak izgradnje Sarajevske obilaznice, poddionica LOT-3B kao sastavnog dijela koridora 5C, na lokaciji petlja Vlakovo.

– Najbitnije je da smo nakon tri godine pokušavanja uspjeli dodijeliti ugovor, koji u prvom redu treba da obezbijedi da poslovni ljudi, firme i građani, a koji gravitiraju ka ovom području, prestanu biti taoci nesposobnosti administracije da završi potrebne projekte. Konačno smo odabrali izvođača i potpisali ugovor i vjerujem da neće biti problema kada su u pitanju rokovi – zaključio je Terzić. 

Kako je kazao direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić, dionica od četiri saobraćajne trake će biti duga 1.800 metara i na njoj će se nalaziti dva vijadukta, a cijelom dužinom će biti postavljena zaštita od buke jer će prolaziti kroz naseljeno područje. 

– Dionica će početi od kružnog toka autoceste A1 u Vlakovu, do kružnog toka na mostarskom raskršću. Vrijednost radova iznosi 21 milion KM. Ako Općina i vlasnici instalacija budu sarađivali s nama i blagovremeno rješavali probleme, dionicu ćemo završiti u ovoj građevinskoj sezoni, odnosno do kraja novembra – izjavio je Ramić.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ističe da je dionica od velikog značaja za ovu općinu zbog spajanja i ubrzavanja putne komunikacije sa koridorom 5C, kao i za stanovništvo Blažuja koje za prolazak kroz industrijsku zonu mora koristiti neke stare puteve i zaobilaznice.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia