online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počeli radovi na još jednoj centralnoj starogradskoj ulici

Ulica Pehlivanuša, koja se nalazi u centralnom dijelu Starog Grada i pruža se od ulice Mula Mustafe Bašeskije, u blizini Katedrale, bit će sanirana u dijelu od tramvajskih šina do stepeništa iznad Muzičke akademije. Projekat vrijedan oko 100.000 KM finansira se iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo. Ova ulica predstavlja vrlo značajnu saobraćajnicu jer se nalazi u najužoj jezgri i svakodnevno njome saobraća veliki broj vozila.

Dionica koja se radi omogućava saobraćanje vozila kroz nekoliko važnih ulica: Mula Mustafe Bašeskije, Dženetića čikma, Josipa Štadlera i Petrakijina. Trenutno stanje ulice nije zadovoljavajuće i oštećena je usljed frekvencije vozila, prokopa i intervencija, a posebno su u lošem stanju trotoari.

Imajući sve ovo u vidu, a kako bi se postigao što veći stepen sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić uvrstio je sanaciju dijela ulice Pehlivanuša u ovogodišnji plan rada, te su radovi počeli prošlog vikenda.

U toku je uklanjanje starog i oštećenog asfalta i rad na sanaciji trotoara. Uporedo s tim izvode se i radovi na trotoarima u susjednoj ulici Josipa Štadlera koje realizuje preduzeće BH Telecom zbog zamjene svojih instalacija. Imajući u vidu da se radovi izvode u dvije vrlo frekventne ulice, saobraćaj se odvija otežano, te se učesnici u saobraćaju i građani mole za strpljenje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia