online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH, osiguran kvorum za rad

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatran Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, počela je u Sarajevu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić je otvorio sjednicu nakon čega je intonirana himna BiH, obavijestivši poslanike da sjednici prisustvuje 29 poslanika i konstatirao je da sjednica ima kvorum za punopravan rad i odlučivanje.

Postojanja kvoruma bilo je upitno imajući u vidu da su predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH odlučili da ne učestvuju u radu državnih institucija nakon odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula ove godine.

Zvizdić je obavijestio poslanike na početku sjednice da je informiran da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) i ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević (HDZ) iz opravdanih razloga neće moći prisustvovati sjednici.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia