online slots game malaysia
Sarajevo

Počela podjela otkupljenih poljoprivrednih viškova u Kantonu Sarajevo

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u proteklom periodu završilo je sve aktivnosti vezane za treći otkup poljoprivrednih tržišnih viškova, a danas je počela distribucija prvih količina otkupljenog krompira.  

Ministar privrede KS Adnan Delić podsjetio je da je ovo treća sezona otkupa, te da su poljoprivredni proizvođači iz sistema poticaja Ministarstva prijavili tržišne viškove u ukupnom iznosu od 135 tona krompira, koje je Ministarstvo, posredstvom Direkcije robnih rezervi KS otkupilo po cijeni od jedne KM po kilogramu.

Krompir se distribuira po unaprijed iskazanim potrebama udruženja i organizacija koje vode brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva, a prva isporuka od 35 tona krompira ide udruženju ‘Pomozi.ba’ koje krompir dalje distribuira shodno svojim uhodanim metodama.

Distribucija se nastavlja i prema drugim organizacijama koje su ranije iskazale interes.

Sav otkupljeni krompir prošao je analize, ispitana mu je kvaliteta i siguran je za upotrebu, a svi nalazi su u vlasništvu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo koje garantuje sigurnost svih proizvoda. Isporuka se nastavlja i u narednim danima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia