online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počela obuka 17. generacije kadeta sudske policije na Policijskoj akademiji FMUP-a

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) u Sarajevu danas je počela obuka 17. generacije kadeta sudske policije za čin “sudski policajac”.

Obuku će, shodno Nastavnom planu i programu obuke kadeta, koji je donesen od direktora Sudske policije u Federaciji BiH, a na koji je data saglasnost od federalnog ministra unutrašnjih poslova, radi realizacije u okvirima Policijske akademije FMUP-a u narednih šest mjeseci pohađati 57 kadeta sudske policije.

Sudionicima događaja obratili su se Nusret Beširević, v. d. direktor Policijske akademije FMUP-a unutrašnjih poslova i  Dženad Grošo, direktor Sudske policije u FBiH.

Beširević je poželio dobrodošlicu kadetima, izražavajući očekivanje da će uspješno okončati obuku i da će s Policijske akademije ponijeti znanje koje im je potrebno za profesionalno obavljanje poslova sudskog policajca i napredovanje u profesionalnoj karijeri.

Direktor Grošo je polaznicima obuke poručio kako od njih očekuje visok nivo radne discipline i maksimalan angažman kako bi tokom obuke stekli što je moguće više potrebnih znanja i vještina za savladavanje izazova koji ih očekuju tokom kasnijeg rada u organizacionim jedinicama Sudske policije u FBiH, saopćeno je iz te agencije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia