online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Počela izgradnja zabavnog parka u ilidžanskom naselju Butmir

Izgradnja Sportsko-rekreativnog centra Čarli, obnova Centralnog trga i aktuelni radovima na rekonstrukciji Velikog parka, koji su u završnoj fazi, potvrda su da Općina Ilidža uspješno realizuje kapitalne projekte, a tu svakako ne treba zaboraviti i revitalizaciju izletišta Stojčevac.
Obnova starih i zapuštenih, kao i izgradnja novih sadržaja od kojih će ponajviše koristi imati djeca i mladi, nešto je čemu se u Općini Ilidža, dolaskom Nermina Muzura na poziciju načelnika, poklanja mnogo pažnje.
Pored ranije pomenutih kapitalnih projekata obnovljena su dječija igrališta u naseljima Lužani i Donji Kotorac, a još jedno igralište izgrađeno u Otesu. Uz to obnovljena je i sportska ploha u Rakovici, a Street workout park upotpunio je sadržaj za sve sportiste i rekreativce koji Veliku aleju koriste za trening i rekreaciju.
U proteklim godinama najmlađi stanovnici ilidžanskog naselja Butmir bili su uskraćeni za bilo kakav prostor namijenjen za igru, no to će se ubrzo promijeniti, s obzirom na to da je počela izgradnja zabavnog parka čiji je izgled predstavljen prošle jeseni u Domu kulture u Butmiru.
– Vjerujem da će vrijedni radnici Javnog preduzeća Ilidža i u Butmiru odraditi sjajan posao baš kao što su to učinili prilikom izgradnje Sportsko-rekreativnog centra Čarli, kojim se danas svi ponosimo, a u kojem naša djeca uživaju iz dana u dan – rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, dodavši:
– Uvjeren sam da ćemo scenama prepunog zabavnog parka svjedočiti i u naselju Butmir jer naš je plan Ilidža, dom dobrih ljudi!

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia