online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Poboljšati kvalitet obrazovanja

U okvriu međunarodne saradnje, potpisan je Memorandum o razumijevanju između OSCE-a i Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade KS. On podrazumijeva nastavak saradnje te najavljuje i reformu obrazovnog sistema. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Italije I Norveške, država bez čije pomoći i donacija misija OSCE-a ne bi bila izvodiva u Bosni i Hercegovini. 

“Ovo je važan korak ka poboljšanju kvalitete obrazovanja koji je omogućen snažnim opredjeljenjem i spremnosti obrazovnih vlasti. Zahvalna sam na podršci naših partnera, vladama Norveške i Italije, koje su izdvojile sredstva za realizaciju projekta naše Misije pod nazivom ‘Kurikularnom reformom do kvalitetnog obrazovanja’”, poručila je ambasadorica Kavalec.

Ona je, ovom prilikom, odala priznanje obrazovnim  vlastima, institucijama i nastavnicima u Kantonu Sarajevo na uspješnom organiziranju nastavnog procesa u okolnostima pandemije.

Brzi odgovor nadležnih, poručila je Kavalec, naglasio je njihovu spremnost, vizionarski pristup i opredjeljenje za poboljšanje obrazovanog sistema. Izrada predmetnih kurikuluma svjedoči o spremnosti Ministarstva i cjelokupnog obrazovnog sistema da osiguraju kvalitetno obrazovanje za svu djecu u Kantonu Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia