online slots game malaysia
Sarajevo

Poboljšani uslovi za rad i odvijanje nastave u OŠ “Pofalići”, vrijednost radova 95.000 KM

Učenike Osnovne škole ‘Pofalići’ početkom nove školske godine dočekala je nova školska stolarija, čime su znatno poboljšani uslovi za rad i odvijanje nastave.

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, pokrenula je te aktivnosti da bi se obezbijedili što kvalitetniji uslovi za rad i boravak u školi, imajući u vidu činjenicu da će gradnja novog objekta OŠ ‘Pofalići’ trajati više godina, jer se radi o velikom i kompleksnom projektu.

– Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov obišli su danas OŠ ‘Pofalići’, te potpisali i Ugovor o izvođenju radova za ugradnju kotla za grijanje u objektu škole, sa odabranim izvođačem firmom “E+E+E-ENERGY” Ilidža – navodi se.

Vrijednost navedenih radova je oko 95.000 KM, a projekt finansira Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS u saradnji sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo i Općinom Novo Sarajevo.

– Nakon ugradnje kotla, planirana je i realizacija projekta djelimične rekonstrukcije plafona u OŠ ‘Pofalići’. U toku je priprema raspisivanja Javne nabavke, a ukupna vrijednost tog projekta je oko 90.000 KM, od čega će Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i Općina Novo Sarajevo sufinansirati sa po 45.000 KM – saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia