online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Po nalogu Općine Stari Grad zatrpana građevinska jama na mjestu ‘Feroelektra’

Građevinska jama na mjestu bivšeg Feroelektra, dubine dva metra, koja je predstavljala opasnost za građane i njihovu imovinu, kao i za odvijanje saobraćaja na obližnoj saobraćajnici, zatrpana je čime je otklonjena opasnost i eventualne posljedice.

Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad naložila je 2.septembra ove godine kompaniji Kol d.o.o. – inače investitoru radova u ulici Mula Mustafe Bašeskije 16 na mjestu bivšeg Feroelektra, da u roku od 10 dana izvrši zatrpavanje građevinske jame na ovoj lokaciji. Radovi na ovom gradilištu obustavljeni su još od prošle godine, a građevinska jama se usljed većih padavina punila vodom, te je dolazilo do plavljenja podrumskih prostorija okolnih zgrada. Općinski inspektori kontinuirano su nadgledali ovo gradilište, te su donijeli rješenje o otklanjanju opasnosti, a kad je investitor propustio da postupi po rješenju i nastavi radove protiv njega je donesen je i prekršajni nalog u iznosu od 10.000 KM.

Kao krajnja mjera investitoru je upućena obavijest da u roku od 10 dana izvrši zatrpavanje jame, a ukoliko to ne učini, radove će izvesti Općina Stari Grad, a na teret investitora. Suočen s mogućnošću plaćanja troškova u iznosu od 100.000 KM, koliko je procijenjeno zatrpavanje jame, investitor je sam pristupio ovim radovima. Investitoru je također naloženo da ukloni građevinsku ogradu, očisti teren i javnu površinu vrati u ispravno stanje, za neometano kretanje pješaka.

Podsjećamo, Općina Stari Grad je 2016. godine prodala firmi Kol d.o.o. vlasništvo nad 65 posto objekta bivšeg Feroelektra za 3.006.311 KM, a prethodno je investitor otkupio vlasništvo nad 35 posto dijela objekta od drugog vlasnika, te izmirio obaveze prema svim nosiocima stanarskih prava u objektu. Investitor je tada najavio izgradnju hotela Hilton na ovoj lokaciji u roku od 18 mjeseci. Tek nakon četiri godine, Investitor “KOL” d.o.o. je Službi za opću upravu i inspekcijske poslove dana 16.04.2020. godine prijavio početak građenja poslovnog objekta u ulici Mula Mustafe Bašeskije 16. Prethodno je Općina Stari Grad Sarajevo ovom investitoru izdala odobrenje za građenje za radove izgradnje poslovnog objekta – hotela na mjestu srušenog stambeno-poslovnog objekta u ulici Mula Mustafe Bašeskije 16. Od tog dana Služba za opću upravu i inspekcijske poslove vršila je redovne kontrole gradilišta i kontinuiran nadzor kako bi se spriječila eventualna nedozvoljena gradnja ili opasnost po građane i imovinu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Općine Stari Grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia