online slots game malaysia
Kultura

Pijanista iz Zagreba otvara Koncertnu sezonu Muzičke akademije UNSA

Univerzitet u Sarajevu – Muzička akademija najavila je Koncertnu sezonu 2022/23. koja će biti otvorena u petak, 21. oktobra recitalom Srđana Čaldarovića, hrvatskog pijaniste i profesora na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Koncert otvaranja bit će upriličen u 19 sati u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”. Na programu će se naći djela Josepha Haydna, Frederica Chopina i Brune Bjelinskog.

Srđan Filip Čaldarović (1973) muzičko obrazovanje započeo je u glazbenoj školi “Pavao Markovac” u klasi prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD kod prof. Leonarda Hokansona (1996), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi prof. Philipa Fowkea (2001).

Magistrirao je na uglednom američkom sveučilištu University of Miami, Florida pod mentorstvom prof. J. Roberta Floyda (2002). Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim seminarima Evgenija Timakina, Jerome Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste, te u međuvremenu intenzivno nastupa kao solista i kamerni muzičar. Često gostuje na međunarodnim festivalima “Carl Orff” u Italiji i “Westfalen Classics” u Njemačkoj. Redovno održava solo recitale po Sjevernoj Americi, Evropi i Jugoistočnoj Aziji. Član je žirija pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj i inostranstvu. Od 2005. godine, Čaldarović djeluje kao docent, a od 2019. kao redovni profesor na Muzičkoj akademiji u  Zagrebu. Dobitnik je nagrade “Milka Trnina” za umjetničku djelatnost 2013. godine.

Ulaz na koncert je slobodan, najavljeno je iz Muzičke akademije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia