online slots game malaysia
SarajevoVijesti

PD ‘Bjelašnica’: Obnovimo i vratimo sjaj planinarskim stazama Bjelašnice

Planinarsko društvo “Bjelašnica” iz Sarajeva upriličit će od 1. do 5. maja akciju krčenja, markiranja (remarkiranja) i obilježavanja nekoliko planinarskih staza na Bjelašnici. Sudionike te akcije organizator će nagraditi noćenjem u Planinarskom domu Stanari.   

Planirano je markiranje staza na pravcima Stanari-Sitnik-Opservatorija; Stanari-Hranisava-Klanac-Krvavac; Stanari-Karamustafini čairi-Igman; Stanari-Sitnik-Lokvanjsko jezero-Velika Vlahinja. Bit će urađeno i remarkiranje staza koje vode do Bjelašnice, iz smjera Pazarića i iz smjera Umoljani.

Kako je najavljeno, PD “Bjelašnica” osigurat će materijal potreban za tu akciju tačnije farbe, četke i ostalo za markiranje staza, kao i alatke za krčenje dionica planinarskih staza koje su obrasle vegetacijom. Sudjelovanje u toj akciji za dobrobit je svih planinara iz BiH ali i onih koji dolaze iz inozemstva da bi pohodili Bjelašnicu.

– Na nama planinarima je samo da se odazovemo toj akciji i učinimo nešto dobro za našu Bjelašnicu, ali i za sebe jer mi hodimo tim stazama i potrebno ih je kvalitetno obilježiti da bi ih učinili sigurnijim za sve koji odluče planinariti nepreglednim vrletima Bjelašnice – navode iz PD “Bjelašnica”.  

Organizator je osigurao noćenje u Planinarskom domu “Stanari”, za sve sudionike te akcije. Ako se odazove i veći broj, nego su to kapaciteti tog doma, tu su i drugi planinarski objekti.

– Dođite da, nekako s proljeća, vratimo sjaj bjelašničkim stazama. Priključite se, u što većem broju, da se družimo na stazama Bjelašnice – poručuju. Dodaju da je za informacije dostupno Planinarsko društvo “Bjelašnica”, a telefon je 061 187 029.  

Iz PD “Bjelašnica” Sarajevo naglašavaju da će ta akcija biti i dobra prilika planinarima da prođu staze kojima odavno nisu hodili. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia