online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Otkrivena spomen-ploča na munari džamije Glavogodina u čast Dženanu Memiću (VIDEO)

Danas je otkrivena spomen-ploča na munari džamije Glavogodina u ilidžanskom naselju Hrasnica u čast Dženanu Memiću, koji je ubijen prije pet godina. Gradnja džamije je finansirana novcem koji je prije smrti pripadao Dženanu Memiću.

8. Februara 2016 godine stradao je Dženan Memić (22) dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Pet dana kasnije Memić je preminuo na KCUS-u. Tada je i počela 5-godišnja borba s vjetrenjačama, borba za istinom porodice Memić oca Muriza, sestre Arijane, majke Munevere I pravnog savjetnika Ifeta Ferageta.

Današnje ročište za klevetu Murizu Memiću odgođeno je zbog obilježavanja 5 godišnjice stradanja njegovog sina. Na adresu porodice Memić, danas je zbog toga stigla isprika Tužilaštva. Najteže u svemu, kaže Muriz Memić je što krivičnu prijavu podnosi Dženanova djevojka, Alisa.

Poruke podrške u ovim teškim trenucima je uputio i Asad ef. Fočo koji podržava porodicu Memić u namjeri da se otkriju stvarni uzroci Dženanove smrti. Munara je vakuf nama jednog čestitog mladića, neka naš vakuf bude borba da se njegove ubice i njihovi pomagači kazne – poručio je ef. Fočo.

Pet godina nakon tragične smrti u neposrednoj blizini Dženanove kuće, u sklopu Mesdžida Glavogodina otkrivena je spomen pliča na munari džamije. Spomen ploču su otkrili otac stradalog mladića Muriz Memić i advokat Ifet Feraget.Gradnja džamije je finansirana novcem koji je pripadao prije smrti Dženanu Memiću.

Na spomen ploči piše:

– Biserna sam, čista kao duša vakifa moga. Ustala da se čuje istina, da olakša srcu onih čija je suza voljenog voljenom ispratila. Visina moja pravdi neka pomogne da se iznad zuluma izdigne, a bijelo lice moje da se u tami i zulum i zlumčar otkrije. Vakif moj je izgradnju započeo, a porodica njegova u ime Milostivog alem postavila. Vakuf Dženan Memić 2020.

Emina Krličbegović

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia