online slots game malaysia
VijestiZanimljivosti

„Ostavi svoj trag“: Tokom ramazana u Kataru će biti otplaćeni dugovi od čak 48 miliona KM!

Lijepa je ovo tradicija koja će do Ramazanskog bajrama donijeti radost u brojne porodice.
Vođeni hadisom poslanika Muhameda a.s., organizacija Qatar Charity (QC) je u mjesecu ramazanu pokrenula kampanju „Ramazan: Ostavite svoj trag“ čiji je cilj da se uz pomoć platforme ‘Alaqraboon’ prikupe sredstva kojim će biti otplaćeni dugovi za najmanje 100 dužnika u Kataru teški više od 98 miliona katarskih rijala ili više od 48 miliona KM.
Cilj kampanje jeste da se „služi katarskoj zajednici“ i, kako vele, promiče društvena solidarnost.
Humanitarna organizacija Qatar Charity, inače vodeća u Arapskom zaljevu, trenutno pregovara s nadležnim tijelima za plaćanje duga prve grupe dužnika koja uključuje 46 slučajeva teških više od 80 miliona katarskih rijala ili 39 miliona maraka! Potom se očekuje isplata i za drugu grupu od 54 dužnika čija dugovanja iznose oko 18 miliona katarskih rijala ili skoro devet miliona maraka, piše katarski „Gulf Times“.
Iz organizacije Qatar Charity su se zahvalili svima koji su donirali novac i doprinijeli otplati dugova. Dodaju kako se nadaju da će prije kraja svetog muslimanskog mjeseca i nastupa Ramazanskog bajrama uspješno dovršiti planirani zadatak, „pridonijeti raščišćavanju dugovanja i otklanjanju nevolja“, te tako pred veliki blagdan donijeti radost brojnim porodicama.
Također, pozvali su donatore, dobročinitelje u Kataru „da iskoriste preostale dane ramazana kako bi umnožili svoje nagrade“ donirajući putem platforme ‘Alaqraboon’, a kako bi omogućili otplatu što većih iznosa duga i drugih dužnika u Kataru.
Qatar Charity pridaje posebnu pozornost pitanju dužnika, te je putem aplikacije ‘Alaqraboon’ omogućio čak i podnošenje zahtjeva za otplatu dugova. Uspostavljen je poseban odbor za dužnike koji proučava podnesene zahtjeve i povremeno odlučuje o njima.
Ove aktivnosti se provode i u okviru Nacionalne vizije Katara 2030. godinu.
Prošle je godine Qatar Charity uspio otplatiti dug 150 dužnika u iznosu od 68 milona katarskih rijala ili oko 33,62 miliona KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia