online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Osmanović: Tihić nam je ostavio amanet da čuvamo svaki pedalj BiH

Godišnjica smrti drugog predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića obilježena je polaganjem cvijeća u džamiji Azizija u Bosanskom Šamcu. 

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Adil Osmanović kazao je da će Tihić ostati zapamćen po svojoj mudrosti, dobroćudnosti i staloženosti. 

– Njegovo vrijeme ostat će zapamćeno kao zlatno doba što se tiče reformi kojima su formirane brojne državne institucije. Put prema Evropskoj uniji i NATO-u koji je trasiran tada ostao je krajnja destinacija BiH. Nažalost, mnogi procesi su zaustavljeni obaranjem Aprilskog paketa, ali rahmetli predsjednik Tihić je sve do kraja nastavio, stavljajući dobrobit države ispred ličnog isticanja. Imali smo priliku u proteklom periodu vidjeti koliko je važna bila njegova apelacija po pitanju državne imovine – rekao je Osmanović.

Po njegovim riječima Tihić je radio na popravljanju i jačanju pozicije Bošnjaka i Hrvata u RS-u.

– To je put kojem SDA ostaje privržena, i to je jedan od najvažnijih amaneta koje nam je Tihić ostavio. Nikada nećemo odustati od bilo kojeg pedlja BiH – kazao je Osmanović.

Sulejman Tihić je izabran za predsjednika SDA na Kongresu održanom 2001. godine. Tokom političke karijere obnašao je više funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a 2002. godine je izabran za člana Predsjedništva BiH. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u Sarajevu 25. septembra 2014. godine, a ukopan je 27. septembra u rodnom Bosanskom Šamcu.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia