online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Osigurano više od 4 miliona za poboljšanje medicinske njege pacijentima s COVID-19

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o prenosu nabavljenih stalnih sredstava u okviru hitnog projekta za COVID-19 za Bosnu i Hercegovinu, krajnjim korisnicima u entitetu FBiH.

Odlukom se odobrava prenos stalnih sredstava za zavode za javno zdravstvo, bolnice, domove zdravlja te ustanove socijalne zaštite, nabavljenih u okviru provedbe ovog projekta.

Ukupna vrijednost nabavljene i isporučene opreme iznosi 4.306.462 kovenrtibilnih maraka, a raspoređena je na 44 ustanove u FBiH od kojih je 11 zavoda za javno zdravstvo, 16 kantonalnih i općih bolnica, tri klinička centra, četiri doma zdravlja te deset ustanova socijalne zaštite.

Projekt provode federalna ministarstva zdravstva, te rada i socijalne politike, a finansiran je kreditnim sredstvima Svjetske banke na osnovu sporazuma zaključenog između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia