online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Osigurano besplatno učešće za 20 kompanija: Ministarstvo privrede KS strateški partner poslovnog događaja „100 najvećih“

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo strateški je partner ovogodišnje konferencije „100 najvećih u BiH i regionu“, poslovnog događaja koji na jednom mjestu okuplja predstavnike institucija i brzorastućih kompanija.

Ugovor o strareškom partnerstvu potpisali su danas ministar privrede KS Adnan Delić i Emil Kučuković, direktor „Poslovnih novina“.

Ugovorom je predviđeno da Ministarstvo privrede osigura besplatno učešće na ovoj dvodnevnoj poslovnoj konferenciji za 20 brzorastućih kompanija s područja Kantona Sarajevo. Obzirom da se konferencija održava 21. i 22. septembra ove godine, te da Ministarstvo za realizaciju ovog projekta mora provesti javni poziv, na stranici Ministarstva privrede KS danas je objavljen Javni poziv brzorastućim kompanija s područja KS za učešće u projektu „100 najvećih u BiH i regionu.“

Javni poziv sa svim potrebnim informacijama dostupan je na web stranici Ministarstva privrede na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-brzorastucim-kompanijama-sa-podrucja-kantona-sarajevo-za-ucesce-u, a otvoren je do 5. septembra 2022. godine.

Učešće brzorastućih kompanija u projektu „100 najvećih u BiH i regionu“, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede KS, podrazumijeva besplatnu registraciju i učešće na svim sesijama, događajima i konferencijama tokom 21. i 22. septembra u etno selu „Herceg“ u Međugorju, i to za jednog predstavnika, odnosno odgovorno lice ili vlasnika kompanija odabranih po Javnom pozivu.

Pokroviteljstvo Ministarstva privrede odnosi se na prvih 20 brzorastućih kompanija koje budu izabrane po javnom pozivu, a nalaze na spisku brzorastućih kompanija koje dostavi oorganizator, rangiranih na osnovu CAGR (složene godišnje stope rasta) kriterija, odnosno da imaju rast prihoda u zadnje tri godine, te da nemaju pad zaposlenih u protekle tri godine, CAGR veći od 10 posto, kao i da imaju predate završne račune za 2021. godinu u roku (izuzev kockarnica), ali i aktivan status svih računa, pozitivnu dobit i prihod veći od 300.000 KM u 2021. godini.

„Ministarstvo privrede KS kao osnovni cilj ima aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju ukupnog poslovnog ambijenta, osiguranju boljih uvjeta poslovanja, jačanju kvaliteta i konkurentnosti naše proizvodnje i većoj vidljivosti naših privrednika, kako u zemlji, tako i na međunardnim tržištima, a kako bismo radili na ostvarenju tih ciljeva. Osim naših bazičnih aktivnosti, koje podrazumijevaju rad na unapređenju i usklađivanju zakonske infrastrukture s potrebama savremenog poslovanja, mi u kontinuitetu pružamo podršku sajmovima i poslovnim manifestacijama koje promoviraju privredu, te privredne i poslovne aktivnosti naših privrednika. Iz tog razloga dijelom smo i manifestacije „100 najvećih u BiH i regionu“, jer vidimo potencijal koji mogu iskoristiti naše kompanije. Također, i Ministarstvo kao institucija javne uprave može raditi na promociji naših resursa i svega onoga što mi kao poslovno središte Bosne i Hercegovine možemo ponuditi potencijalnim investitorima, kako domaćim tako i stranim“, izjavio je ministar Delić.

Istakao je i da je tokom 2021. i 2022. godine Ministarstvo privrede KS, kao strateški partner, pružilo podršku kako privrednicima, tako i organizatorima poslovnih manifestacija u nekoliko navrata, od kojih su svakako najistaknutiji svjetska izložba inovacija i poduzetništva Expo 2020 Dubai, 11. Sarajevo biznis forum, Sarajevo unlimited 2021. i 2022., Inn&Tech konferencija, Sajam šljive u Gradačcu, Sajam bosanskoherecgovačke privrede 2021., Međunarodni sajam  Sarajevo4Walls 2022.,  38. Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja te prateće industrije – Interio, kampanja Kupujmo i koristimo domaće 2021. i 2022., te niz drugih manjih kampanja, sajmova, konferencija i poslovnih događaja lokalnog karaktera.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia