online slots game malaysia
KulturaVijesti

Osigurano 350.000 KM za projekte Historijskog muzeja i stadiona Grbavica

Kanton Sarajevo je izdvojio 350.000 KM za projekte saniranja fasade na Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine i obnove pomoćnog terena u okviru kompleksa stadiona Grbavica, inače smještenog  pored Sportske dvorane “Goran Čengić” u Općini Novo Sarajevo.

Ugovore o sufinansiranju ovih projekata potpisao je danas resorni ministar kulture i sporta KS Samir Avdić s općinskim načelnikom Hasanom Tanovićem i direktoricama Historijskog muzeja i Zavoda za izgradnju KS Elmom Hašimbegović i Belmom Barlov, a u prisustvu premijera KS Edina Forte.

 – Za radove na uređenju fasade i toplotne izolacije zgrade Historijskog muzeja izdvojeno je 200.000 KM. Cilj nam je da se ta prelijepa zgrada koja je bliska našim srcima, naš nacionalni spomenik uredi, uz napomenu da unutrašnjost objekta ostaje dio programskih aktivnosti ove vlade i ministarstva – naveo je Forto.

Hašimbegović je rekla da u poslijeratnom periodu nije bilo radova na zgradi Historijskog muzeja, te da je rekonstrukcija neophodna odavno.   

Dio sredstava, kako je navela, bit će usmjeren i u radove na pasareli između glavnog izložbenog prostora i administrativnog dijele zgrade.

Za projekt uređenja sportske infrastrukture koja se nalazi u blizini dvorane ‘Goran Čengić’ izdvojeno je 150.000 KM.

Prema riječima premijera, sredstva su obezbijeđena kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta, iako je podrška tom projektu bila planirana za narednu godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia