online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Osigurano 300.000 maraka, javni poziv radi unapređenja inkluzije u KS

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu novca radi finansiranja/sufinansiranja programa/projekata/aktivnosti iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja, saopćila je kantonalna pres-služba. 

Cilj dodjele ovog budžetskog novca iz 2023. godine je podrška djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života. 

U budžetu Kantona za ovu godinu, na razdjelu Ministarstva za odgoj i obrazovanje je osigurano 300.000 KM po ovom javnom pozivu, s tim što je Javnim pozivom predviđeno da je maksimalni iznos finansiranja po jednoj prijavi 70.000 KM. 

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana, do petka, 9. juna 2023. godine.

– Vjerujemo da će projekti koji ispune uvjete propisane navedenim javnim pozivom doprinijeti unapređenju inkluzije u Kantonu Sarajevo te poboljšati prilike za kvalitetniji rast i razvoj djece i mladih s teškoćama, istakla bih dobru saradnju i partnerski odnos sa nevladinim organizacijama u čijem fokusu rada su djeca i mladi sa teškoćama u razvoju – kazala je kantonalna ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia