online slots game malaysia
BiznisVijesti

Općina Vogošća sufinansira dio plata privrednicima pogođenim pandemijom

Općina Vogošća jedna je od osam općina Kantona Sarajevo (KS) koja je s Vladom KS potpisala Sporazum o provođenju Programa kratkoročnih i srednjoročnih mjera od značaja za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na privredu u tom kantonu izazvanih pandemijom koronavirusa.

Tim sporazumom Općina Vogošća je preuzela obavezu da sufinansira dio plata za april i maj 2020. godine fizičkim licima koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost s teritorije općine Vogošća, a ostvaruju propisane uslove iz spomenutog programa.

Sufinansiranje plata u privrednim subjektima koji imaju svojstvo pravnog lica obezbjedit će Kanton Sarajevo. Na taj način Kanton i općine solidarno preuzimaju brigu o očuvanju radnih mjesta.

Prema preliminarnim procjenama u općini Vogošća radi se o 317 takvih fizičkih lica koja obavljaju samostalnu djelatnost i procijenjeni iznos sredstava potrebnih za sufinansiranje plata je oko 126.000,00 KM na mjesečnom nivou, odnosno oko 252.000,00 KM za dva mjeseca koliko će ovaj program trajati, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika Vogošće.

Istovremeno, iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo najavili su kako će javni pozivi za dodjelu ovih sredstava biti raspisani u narednih nekoliko dana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia