online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Stari Grad stipendira nadarene učenike, objavljen javni poziv

Općina Stari Grad Sarajevo sutra raspisuje javni poziv za stipendiranje nadarenih učenika i studenata za školsku/akademsku 2021/2022.godinu, a za ove stipendije je nacrtom budžeta planirano 110.000 KM.

Od ove školske godine stipendiranje nadarenih učenika i studenata iz općine Stari Grad vršit će se na osnovu izmijenjenog Pravilnika kojim su djelimično olakšani kriteriji za studente fakulteta iz oblasti medicinskih i tehničkih nauka, te grupacije prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka. Ovi studenti će ubuduće moći aplicirati za stipendije ako imaju prosjek 8,5, dok je ranije traženi prosjek bio 9. Studenti svih ostalih fakulteta i dalje za apliciranje moraju imati prosjek 9.

Usvojeni su i dodatni kriteriji kod bodovanja za kandidate koji su učestvovali na općinskim takmičenjima (robotika, školske lige, likovne kolonije…), te za učenike koji su završili osnovnu muzičku školu ili imaju status perspektivnog sportiste.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju nadareni učenici i studenti starosti do 25 godina, koji se nalaze na redovnom školovanju u srednjim i visokoškolskim ustanovama, saopćeno je iz Općine Stari Grad

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia